opc_loader

Groeten van Jip en Susan uit Sankt Moritz

Groeten van Jip en Susan uit Sankt Moritz

Breathing around the world part II: Groeten uit Sankt Moritz van Jip en Susan

Als een echte globetrotter bevind ik me weer eens op een ander mooie trainingsplek. Deze keer krijgen jullie de groeten uit Sankt Moritz. Om echt door te kunnen groeien naar de topvorm zijn we neergestreken in de bergen van Zwitserland. Een betere voorbereidingsomgeving kan je in ieder geval niet hebben. Omgeven door hoge bergen van meer dan 3000 meter is het uitzicht hier tijdens de vele kilometers adembenemend. Al heb ik daar niet altijd oog voor tijdens een van de vele bikkeltrainingen.

De eerste week heb ik rustig aan mijn basis kunnen werken. Mijn lichaam had een flinke prikkel gehad want de 10.000 meter op de baan van het EK was toch een behoorlijke belasting. Gaande de week voelde ik me meer uitgerust worden en kwam ook de gretigheid weer helemaal terug. De week heb ik afgesloten met een lange duurloop samen met Susan Kuijken. We komen steeds meer atleten tegen die met POWERbreathe trainen, ook Susan is er sinds een paar maanden mee bezig.

Het accent van deze stage lag in de tweede week waarin iets meer kwaliteit verborgen zat, samen met rustig duurwerk. Belangrijk hierin is om toch de balans te bewaren, zodat je uitgerust genoeg bent voor de zware trainingen. Hier ligt immers de sleutel tot een goede 10.000 meter in Rio. Op dinsdag heb ik daarna een prachtige baantrainingen gedaan samen met Susan, waarin we elkaar naar een hoger niveau konden tillen. Vervolgens heb ik nog een aantal goede en pittige dagen gehad.

In deze laatste week ligt de nadruk vooral op het herstellen en het geven van nog een aantal harde prikkels. Het belangrijkste werk is nu gedaan en de valkuil blijft aanwezig om nu over het randje te gaan. Kortom; veel slapen, goed eten, trainen en genieten van de training is het advies voor de komende week.

Nu de eerste sporters zijn neergestreken in Rio begint het besef wel een beetje te komen dat de Olympische Spelen er echt aan zitten te komen. Toch is het nog heerlijk om hier in Sankt Moritz te zijn samen met mijn trainingsgenootje Jacelyn Gruppen. Hierdoor heb ik nog genoeg afleiding en ben ik vooral bezig met wat voor nu het belangrijkste is: rusten en trainen. Op maandag 1 augustus rijden we terug naar Nederland, waar ik gelijk mijn koffer in kan gaan pakken, want op zaterdag 6 augustus vlieg ik richting Rio. Daar kan het feest dan eindelijk gaan beginnen.

Terug