opc_loader

Laatst voorbereidingen voor Rio

Laatst voorbereidingen voor Rio

Hier in de Verenigde Staten, in Mammoth Lake, gaat alles voortreffelijk, ik sta er beter voor dan ooit tevoren en hoop in topconditie in Rio te staan! Ik heb niet alleen op hoogte maar ook op warmte getraind zodat de temperatuur in Rio mij niet teveel parten zal spelen. Ondanks de stressreactie in mijn Heiligbeentje, waar we natuurlijk niet op gerekend hadden, is alles toch perfect op tijd in orde gekomen. Die 11 weken van februari tot april waarin ik rust moest nemen heb ik samen met Maarten goed kunnen gebruiken om mijn lichaam sterker te maken en dat voel ik nu heel duidelijk. Na een zwaar 2015 heeft die onvoorziene ingelaste rust me alleen maar sterker gemaakt en mentaal naar een hoger niveau getild! Ik zal klaar zijn tegen 21 augustus!

In die 11 weken heb ik ook tijd gemaakt om meer te focussen op mijn ademhaling, door met POWERbreathe te trainen kon ik opnieuw een procentje winnen tegenover mijn concurrenten. De training van de longen en middenrif geven me meer comfort tijdens de wedstrijden en zware trainingen. Die zware trainingen zijn nu al enkele weken aan de gang, en we zitten ool op hoogte, dus mijn POWERbreathe trainingen komen hier goed van pas! 

Hier in de States kan ik goed merken dat ik snel terug op niveau ben gekomen! Vlak voor vertrek liep ik al een 14'00 op de 5000m met een ongelofelijk makkelijk gevoel en kon ik ook mijn tweede nationale 5000m titel op zak steken. Basissnelheid zat dus zeker goed en dat gaf vertrouwen voor mijn specifieke marathonvoorbereiding hier in Mammoth Lake. Zoals gezegd verloopt alles voorspoedig, afkloppen!, en ik ben klaar om mijn Olympische droom waar te maken!

Terug