opc_loader

Breathing around the World

Breathing around the World

“Breathing around the world”

 

Op dit moment verblijf ik op 2100 meter hoogte in het Amerikaanse stadje Flagstaff. Dit betekent voor mij dus letterlijk vier weken lang trainen met minder zuurstof dan in Nederland. Dit is een leuke link met de trainingen die ik deed voordat ik vertrok op stage, namelijk met de POWERbreathe. Om mezelf perfect voor te bereiden heb ik de zes weken voorafgaand aan deze stage intensief met de POWERbreathe gewerkt. 2x maal per dag je longspieren trainen en bewust worden van je ademhaling, dit met als doel 12 augustus om 11.15 de 10 000 meter in Rio de Janeiro.

 

De maanden voordat ik op stage ging waren door een hardnekkige blessure niet altijd makkelijk, maar des te meer dat ik nu van alles kan genieten. De omgeving hier in Flagstaff is perfect om te trainen. Het weer is goed (met af en toe wat kou en sneeuw, maar gelukkig ook erg veel zon en warme temperaturen), heuvelachtige parcoursen en dan wat ik net al benoemde het feit dat we op 2100 meter verblijven. Al vanaf de eerste training merk je dat je op hoogte verblijft. Waar ik in Nederland met een rustige duurloop nog makkelijk kan praten, kon ik hier de eerste dag alleen maar denken aan het binnenkrijgen van zuurstof. Al met de kleinste inspanning moet je ontzettend hijgen. Gelukkig wen je hier heel erg snel aan en na een week kan je al behoorlijk zware trainingen doen.

 

Doordat ik nog niet fulltime aan het lopen doe ik alle ochtendtrainingen samen met een groepje 800 meter lopers in de gym. 5 dagen per week een ochtendtraining op de crosstrainer dit gecomplementeerd met een tempotraining in de middag of een goede kracht/corestability sessie. Afgelopen zondag kon ik voor het eerst de lange duurloop op zondag meedoen. Ik liep in het totaal 80 minuten met achter me de bezemwagen die iedereen opraapte die korter ging lopen. Zo kan iedereen hier zijn duurloop doen en kunnen we toch allemaal tegelijkertijd starten. Je komt op het pad dan ook veel hardlopers tegen die allemaal hun eigen duurloop doen op de zondagochtend. Van topper Mo Farah tot aan je eigen Europese concurrenten op de 10 000 meter.

 

Om de rest van de tijd te vullen hier tussen de trainingen door slaap ik bijna elke dag tussen de middag een uurtje, en zijn we vaak te vinden bij de lokale koffietentjes in het historische centrum van Flagstaff aan de Route 66. Kortom ik kom mijn dagen hier wel door en ben een perfecte basis aan het leggen voor een mooi baanseizoen. Ben je zelf fanatiek bezig met de POWERbreathe, en ben je benieuwd wat voor een trainingen ik doe? Je kunt me altijd benaderen via mijn atletenpagina op facebook.

 

Terug